Sonja & Egbert op bezoek!
Deze keer geen verhaal van hen maar van ons, Sonja en Egbert voor degenen die niet zo bekend zijn met de familie (de ouders van Sietske).
Zondag 11 januari is het voor ons dan zover na vijf maanden nadat we Sietske en Peter hebben uitgezwaaid op Schiphol is het voor ons zover dat we vertrekken naar het zonnige Aruba.
Om 12.00 uur vertrekt onze vlucht, wij vliegen van Amsterdam naar Curaçao, na tien uur op onze krent zitten landen we op het vliegveld Hato, vanwaar we door vliegen naar Aruba. Twee dingen vallen ons direct op als we het vliegtuig uitstappen. Het is er wel erg warm 31 graden, zeker als je de middag er voor nog een toertocht over het Leekstermeer heb geschaats en de vier uur die we moeten wachten op onze aansluitende vlucht naar Aruba duren wel erg lang als je weet dat Sietske en Peter zo dicht bij zijn (nog geen twintig minuten met een dinkytoy vliegtuigje).
Om half tien s´avonds (Aruba tijd) kunnen we dan eindelijk Sietske en Peter na vijf maanden weer eens lekker knuffelen. Snel de koffers in de auto, de ramen open en richting het huisje van de twee. Na een lekker koud biertje of twee en gezellig bijkletsen op de veranda is het tijd om naar bed te gaan. Wij zijn lekker moe en hebben vakantie, maar die arme Peter moet de volgende morgen weer aan het werk.
Om zeven uur horen we wat zacht gestommel Sietske brengt Peter naar zijn werk, wij draaien ons nog eventjes lekker om en om half negen staat er een lekker ontbijt voor ons klaar op de
veranda.
Dit is pas echt genieten, na onze buikje vol te hebben gegeten is het tijd om er op uit te trekken.
Sietske laat ons Oranjestad zien en tegen vieren halen we Peter op van zijn werk en gaan met hen naar het strand. Geweldig echt parelwit zand en helderblauw water! Tegen zevenen als het zonnetje in
de zee zinkt rijden we terug naar het huisje, waar Peter geweldig lekker kookt en we tot ´s avonds laat lekker buiten zitten en plannen maken voor de volgende dag.
Peter heeft vrij genomen en met z'n vieren trekken we er in de vierwieldrive op uit, een geweldige belevenis met ontzettende tegenstellingen. De ruwe noordkust met geweldige golven,het glooiende binnenland met zijn stekelstruiken en cactussen en de witte stranden en dat allemaal op een paar vierkante kilometer. Na een lekkere BBQ is het voor ons tijd om naar bed te gaan waar we na wat gestoei met de airconditioning lekker slapen.
Dag drie is aangebroken. Peter is de kost weer aan het verdienen en wij trekken er met zijn drietjes op uit, nu naar de zuidkant van het eiland lekker zwemmen en snorkelen op Baby Beach, een geweldige plek. Als we aan het eind van de middag richting huis gaan valt het op dat Siets wel erg stil wordt. Thuis aangekomen blijkt dat ze hoge koorts heeft. We denken allemaal nog een griepje, uiteindelijk blijkt dat Sietske ten prooi is gevallen aan de gevreesde Dengue mug. Een verrekt klein beestje waar je behoorlijk ziek van wordt.. Siets blijft dus een paar dagen noodgedwongen op bed en wij trekken er met zijn tweetjes op uit.
Vrijdag heeft Peter voor de tweede keer een vrije dag genomen s'morgens vroeg ga ik een introductieduik maken met Peter en een duikinstructeur als begeleiding. Een geweldige ervaring 45 minuten onderwater tussen een pracht aan gekleurde vissen en koraal. In de middag, Siets ligt nog steeds op haar bedje, heeft Peter de tweede verrassing op het programma staan. Een bezoek aan een geweldig strand 'Manchebo Beach' met palmbomen tot aan de water kant en heerlijke ligbedden.
Dinsdag is onze laatste dag op Aruba en Sietske gelukkig al weer een beetje op geknapt. We kunnen onze laatste avond nog gezellig met zijn allen uit eten.
Ja en dan, naar tien dagen is het einde van ons verblijf op Aruba, afscheid nemen maar met een zeer goed gevoel. Sietske en Peter hebben het geweldig naar hun zin op Aruba. Ze hebben ons geweldig laten genieten van hun beiden en het prachtige eiland waar ze een prachtige ervaring op doen, welke niemand ze ooit weer af kan menen. We brengen peter voor het laatst naar zijn werk (er moet toch één wat geld verdienen) en Sietske rijd met ons door naar het vliegveld, waar ons vervoer naar Bonaire wacht.
Met zijn tweeën verkennen wij dit eiland en bezoeken de plaatsen waar Sietske en Peter al over hebben geschreven in hun vorige verslagen. Bonaire is qua landschap vergelijkbaar met Aruba, een geweldig nationaal park, prachtige duik en snorkelplaatsen en lekker rustig. Na vier dagen vliegen we door voor ons laatste deel van de vakantie, Curaçao.
Na de landing snel een auto huren en naar ons huisje om de bagage te droppen, dan snel terug naar het vliegveld om JAWEL Sietske af te halen, zij is weer helemaal beter en zal met ons lekker nog drie dagen op dit derde van de onderwindse eilanden door brengen. Kan Peter als vrijgezel toch nog even de beest uithangen op Aruba ☺
Over dit laatste eiland zal Sietske in een van haar volgende verslagen het één en ander vertellen, want ze zal ook Peter moeten overtuigen dat je A, B en C moet hebben gezien voor je weer naar Nederland afreist.
Sietske en Peter, wij hebben ontzettend genoten van ons verblijf bij jullie in de Caribbean, het was ineen woord geweldig! Een ieder die nog gaat, geniet met volle teugen van je verblijf bij hen op het
ONE HAPPY ISLAND!
Roden, Nederland
30 januari 2009
0 graden Celsius
Sonja & Egbert
Prachtig verhaal om jaloers op te worden. Jullie leggen ieder gast compleet in de watten zo te lezen;) Inmiddels ligt hier weer sneeuw en wordt er op sommige plaatsen zelfs nog geschaatst. Dan is een zonnetje met witte stranden natuurlijk heerlijk genieten!
Liefs F & M
hoi lui,
Nog een heel goed 2009!
fantastisch dat Sonja en Egbert zijn geweest, wat een ervaring maar jammer dat je ziek was Sietske.
Groetjes uit Roden.
Lieve pap en mam,
Wat een ontzettend leuk verhaal!! Wat gaat de tijd snel, jullie zijn nu alweer een dikke week thuis. Hopelijk al weer helemaal gewend aan het Nederlandse weertje?
Moet nog steeds onze belevenissen in Curacao op de site zetten, zal dit deze week nog doen. Was super daar met jullie. Nogmaals bedankt!!!
Sanne vermaakt zich hier goed, nog 2 nachtjes slapen en dan komen Peter zijn papa en mama al. Gezellig!
Tot op msn,
Dikke kus!!