Curaçao
Zoals beloofd hier weer een update met de belevenissen van Curaçao! Hebben het nu gezellig druk met alle visite. Hebben Sanne, mijn nichtje, net uitgezwaaid (haar Aruba ervaring zal snel volgen op de site).
Tijdens het bezoek van pap en mam dus flink ziek geweest. Heel erg jammer, maar ook wel fijn kon ik lekker door hun & Peter verzorgd worden. Tijdens hun laatste avond op Aruba vroegen ze of ik nog naar Curaçao wilde komen als ik me over een paar dagen beter zou voelen. Dat wilde ik heel graag, dus duimen dat ik snel beter werd en veel rusten. Dengue (http://www.medicinfo.nl/d_199) heeft mij bijna twee weken uit de running gehouden. Het begon met een viertal dagen hoge koorts. Toen dit wat zakte kwam de misselijkheid op en kon ik echt niets binnen houden. Water ging er meteen weer uit en dat is natuurlijk niet zo handig in zo’n warm land. Na drie dagen niet drinken kunnen uitdrogingsverschijnselen optreden en is Peter naar het ziekenhuis gegaan om medicijnen te halen. Die hielpen niet zoveel, de volgende dag bloed laten prikken en daarna door naar een dokter. Daar kreeg ik een prikje tegen de misselijkheid en langzamerhand kon ik ook weer wat eten. Was daarna nog een week erg moe en hield dan een siësta in bedje. Toen pap en mam van Bonaire naar Curaçao gingen was ik weer redelijk fit. Heb toen een ticket geboekt. Peter kon helaas niet mee, hij moest werkie werkie doen.
Kwam ’s avonds aan op Curaçao, pap en mam waren daar iets eerder en hadden een auto gehuurd en het appartement waar we zouden verblijven alvast opgezocht. Daarna konden ze weer naar het airport op mij op te halen. Was echt fijn om ze daar weer te zien! Hebben even een hapje gegeten en hebben bij het appartement bijgekletst. Niet te laat op bed gegaan, wilde de volgende dag vroeg op pad.
Dag 1 zijn we eerst door Willemstad gelopen. Hebben de handelskade bekeken en zijn natuurlijk de pontjesbrug overgestoken. Curaçao is echt weer een heel verschil met Aruba. Willemstad is groter dan Oranjestad, veel meer leukere winkels en een stuk minder Amerikanen. ’S Middags hebben we rondgereden aan de noordelijke kant van het eiland. Nog mooi gesnorkeld bij kleine knip, strand grote knip bekeken en daarna weer op weg naar het appartement. Even douchen en daarna lekker uit eten met uitzicht op de handelskade. Dit was zondag, dus ook Peter had een vrij dagje. Hij is lekker wezen varen op de Jolly Pirates met mensen van school en Sunshine. Hij heeft gelukkig ook een erg geslaagde dag gehad. Maandag en dinsdag zijn gewoon werkdagen voor hem…..
Dag 2 eerst even wat geregel voor de tickets van pap en mam. Bij Arkefly moet je je vlucht bevestigen, maar omdat ze via Arke met KLM vlogen bleek dit uiteindelijk niet nodig. Het regende deze ochtend nogal. Ik wilde heel graag nog naar het sea-aquarium, omdat daar de dolphin academy is waar je met dolfijnen kan zwemmen. Heb altijd al gezegd, als ik op Curacao ben wil ik dat doen!! Eerste uurtjes was nog iets regenachtig en bewolkt, daarna was het droog en kwam het zonnetje voorzichtig door. Hebben eerst dolfijnentraining bekeken en daarna een zeeleeuwenshow. Binnen langs de aquariums gewandeld. Rond het middaguur dacht ik laat ik eens informeren of er nog plek is om met dolfijnen te zwemmen. Het was heel rustig en over een kwartiertje was nog plek. Pap heeft snel mijn zwemkleding uit de auto gehaald en moesten nog even wachten in de fotoshop. Normaal zwem je met 5 andere mensen bij twee dolfijnen. Ik had echt super veel geluk. Er was eerst korte info, daarin werd verteld waar je de dolfijn wel en niet mocht aanraken. Ik was met nog 2 andere zusjes en er lagen twee dolfijnen plus nog eens twee kleintjes in het water. Echt geweldig!
Flippers aan de voeten en het water in. In het begin moesten we rustig blijven dobberen en kwamen de dolfijnen vanzelf naar je toe. Eerste aanraking is een beetje onwennig, voelt zachter aan dan ik had verwacht. Had gedacht dat de dolfijnen een beetje rubberachtig aan zouden voelen. Echt een geweldig gevoel om zo met de dolfijnen mee te zwemmen, terwijl het kleintje steeds vlak bij zijn moeder was en we deze dus goed konden zien. Slimme beestjes trouwens, mochten verschillende tekens geven en dan begonnen ze te zingen, dansen, spetteren. Pap en mam waren druk met filmen en fotograferen. Tevens heb ik nog een cd/dvd van die de Dolphin Academy zelf heeft gemaakt van pap en mam gekregen. Heel erg bedankt lieve pappie en mammie! Alles is goed vastgelegd op foto en film. Zal een paar foto’s op de site zetten, film kunnen jullie altijd komen kijken als we weer in NL zijn. Het was echt heel bijzonder, gewoon niet te omschrijven!!
De hele dag hebben we ons verder nog vermaakt in het sea-aquarium. Verschillende shows gezien. Daarna boodschapjes gehaald bij de AH. Was helemaal in mijn sas, die hebben we namelijk niet in Aruba! Wie kent de Italiaanse salade van de Appie, met die heerlijke kaas, pestodressing?? Nou ik had hem echt gemist, heerlijk gegeten dus ’s avonds! Verder lekker een borreltje gedronken met pap en mam en niet al te laat op bedje, de volgende dag wilden we op tijd opstaan om toch nog wat dingen te bekijken op ons laatste dagje Curaçao…
Dag 3, laatste dagje samen met pap en mam alweer. Eerst lekker ontbeten en daarna naar KLM kantoor gereden zodat ze vast online konden inchecken. Daarna Willemstad ingegaan en nog naar het museum Kura Holanda geweest. Hier is de geschiedenis van de slavernij te zien. Erg interessant. Eerst nog lekker geluncht aan de handelskade en daarna terug naar het appartement. ´s Middags de koffers gepakt en nog wat gedronken bij het appartement. Toen was het echt tijd om naar het Hato Airport te gaan. Huurauto ingeleverd, ingecheckt en door de douane. Daar konden we met z´n drietjes wachten. Pap en mam zouden een uur eerder vliegen, maar mijn vlucht werd eerder omgeroepen. Uiteindelijk zat ik al thuis, toen pap en mam opstegen en een vlucht van meer dan 10 uur voor de boeg hadden. Afscheid nemen is nooit leuk, mam en ik stonden met tranen in de ogen, maar ik weet zeker dat de komende maanden ook voorbij zullen vliegen! Voorlopig kunnen we allemaal weer even vooruit dankzij de geweldige dagen met elkaar. Heerlijk om ze na 5 maanden weer even lekker bij ons te hebben gehad. Jammer dat ik ziek was, maar de paar dagen samen in Curaçao maken dat gelukkig weer helemaal goed! Lieverds, heel erg bedankt voor jullie gezellige bezoek op ons eilandje! Fijn dat jullie nu precies weten hoe we wonen, leven, etc!
Curaçao is alweer een tijdje geleden. Inmiddels is Sanne ook alweer in het koude Nederland. Peter zijn ouders en de van Staalduintjes hebben nog 2 daagjes hier op Aruba, dan zit ook hun bezoek er al weer op. Nog even genieten met zijn 6-en dus! Volgend verhaaltje op de site is van Sanne en wij zullen Peter zijn ouders ook vragen hun belevenissen op papier te zetten. Daarna zullen wij weer eens in de pen klimmen om jullie op de hoogte te houden. In een volgend bericht van ons zullen we jullie weer meer op de hoogte stellen van Peter zijn stage en ons leventje hier.
Wij hopen dat deze site nog met veel plezier wordt gelezen. Wij vinden het in elk geval nog steeds erg fijn om jullie mailtjes, smsjes, krabbels te krijgen en de gesprekjes op msn en skype zijn ook super!
Hasta la proxima!
Dikke kus en knuffel,
ons
Zodra ik weer een bericht in mijn mailbox zie bekijk ik altijd eerst de mooie foto's om vervolgens het verhaal te lezen. Dan heb ik er direct een beeld bij als ik het lees;)
Afgelopen zaterdag hebben we een super gezellig pompstee-avondje gehad. We dachten dat we allemaal sjans hadden met Nick of met Simon, haha! De volgende keer zijn jullie er ook bij!!
Voor Peter, werkze deze week en voor Siets ook een beetje werkze en zonnebakze;)
Liefs ons
Leuk verhaal Sietske hebben genoten van de mooie tijd maar ging veel te snel .Een voordeel is de rest gaat ook snel .Hoop dat jullie de volgende maanden volop genieten van het heerlijke weer,blauwe zee en witte stranden.
Veel liefs en een dikke knullel pap en mam
hallo Sietske
Met de dolfijnen zwemmen lijkt me echt bijzomder.
Fascinerende dieren.
Sanne heeft genoten bij jullie en heeft geweldige verhalen
Straks weer met z'n tweeen, eind April komt Cor hoorde ik.
groetjes van ons allemaal,
Marijke
hallo Sietske en Peter
wat fijn dat wij mogen meegenieten van jullie avonturen. we genieten ook van de prachtige foto's e n zijn stinkend jaloers.
groetjes Wil en Henny